Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει καταρχήν στοιχεία θεωρίας της Διδακτικής Μεθοδολογίας και πραγματεύεται θέματα, όπως είναι το αναλυτικό πρόγραμμα, ο σχεδιασμός και η αξιολόγηση της διδασκαλίας και η προβληματική περί τους διδακτικούς στόχους, σε αναφορά με τα Αρχαία Ελληνικά.
Κυρίως, όμως, πραγματεύεται στοιχεία διδακτικής των Αρχαίων Ελληνικών με μια επιλογή από βασικές κατευθύνσεις της λογοτεχνικής θεωρίας, οι οποίες, όπως έχει αποδειχθεί, διαλέγονται γόνιμα με τη διδακτική πράξη, και περιλαμβάνει διδακτικές εφαρμογές με ειδικές μεθοδολογικές επισημάνσεις κατά λογοτεχνικό γένος.
Επισημαίνεται ότι οι δειγματικοί σχεδιασμοί διδασκαλίας, που παρουσιάζονται, οπωσδήποτε δεν εξαντλούν τις δυνατότητες για την ερμηνευτική προσέγγιση των κειμένων εξαρτάται από το διδάσκοντα να αναμορφώσει τις προσεγγίσεις αυτές και να τις προσαρμόσει στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των μαθητών του, ώστε αυτοί να μυηθούν στον κόσμο ιδεών των κειμένων και να βιώσουν την αισθητική απόλαυση, που απορρέει από αυτά. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Για τα περιεχόμενα του βιβλίου πατήστε εδώ