Αρχική > Ψυχολογία > Επιθετικότητα - Βία - Κακοποίηση - Ναρκωτικά > Παιδική κακοποίηση
NEWSLETTER

Εγγραφή

Με αγορές άνω των 50€, δωρεάν έξοδα αποστολής
Παιδική κακοποίηση

Παιδική κακοποίηση

θεωρητική και ερευνητική προσέγγιση

Συγγραφέας: Ρούσσης Αναστάσιος

Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη επίσηµη επιστηµονική θεωρητική και ερευνητική προσέγγιση του φαινοµένου της παιδικής κακοποίησης – παραµέλησης στο εσωτερικό της οικογένειας στην ακριτική πόλη της Μυτιλήνης.
  • Αποτυπώνει την κατάσταση αναφορικά µε την έκταση και τις µορφές παιδικής κακοποίησης – παραµέλησης στην οικογένεια στην πόλη της Μυτιλήνης.
  • Παρέχει τη δυνατότητα συγκριτικής παρουσίασης των στοιχείων που προκύπτουν µε αυτά των ήδη πραγµατοποιηµένων ερευνητικών δραστηριοτήτων στον υπόλοιπο και µη ελλαδικό χώρο.
  • Προσδιορίζει, χωρίς να στιγµατίζει, συγκεκριµένες οµάδες ανηλίκων µαθητών που µπορεί να υφίστανται κάποια µορφή ενδοοικογενειακής κακοποίησης – παραµέλησης.
  • Βοηθάει στην κατανόηση πλήθους αιτιολογικών παραγόντων που συντελούν στην εκδήλωση προβληµάτων υγείας και στην υιοθέτηση σχετικών συµπεριφορών υψηλού κινδύνου από την πλευρά των ανήλικων µαθητών που έχουν υποστεί ή εξακολουθούν να κακοποιούνται – παραµελούνται στο εσωτερικό της οικογένειάς τους.
  • Ενηµερώνει και ευαισθητοποιεί εκείνες τις επιστηµονικές οµάδες που ασχολούνται µε θέµατα παιδικής κακοποίησης – παραµέλησης.
  • Συµβάλει στην πληρέστερη κατανόηση του τρόπου ζωής των µαθητών κυρίως στην επαρχία, στον εντοπισµό των συµπεριφορών εκείνων που απαιτούν διαρθρωτικές παρεµβάσεις, καθώς και των σηµείων εκείνων στα οποία θα πρέπει να επικεντρωθούν τα προληπτικά προγράµµατα στη σχολική και την ευρύτερη κοινότητα προκειµένου να έχουν τη µεγαλύτερη δυνατή εφαρµογή και αποτελεσµατικότητα.
Για τα περιεχόμενα του βιβλίου, πατήστε εδώ

Για ενδεικτικό κεφάλαιο, πατήστε εδώ
 
Ο Δρ. Αναστάσιος Γ. Ρούσσης είναι Κοινωνιολόγος, Διδάκτορας του Τοµέα Εγκληµατολογίας του Τµήµατος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστηµίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστηµών και κάτοχος µεταπτυχιακών τίτλων, Εγκληµατολογικών Σπουδών του Τµήµατος Κοινωνιολογίας και του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων – Β΄ Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet του Τµήµατος Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών, του ιδίου Πανεπιστηµίου.

 

Έχει παρακολουθήσει και συµµετάσχει ως εισηγητής σε πλήθος κοινωνιολογικών και εγκληµατολογικών σεµιναρίων και συνεδρίων. Συµµετέχει ως αρθρογράφος σε έγκριτα επιστηµονικά περιοδικά, καθώς και στον ηµερήσιο τοπικό και αθηναϊκό τύπο. Επίσης, έχει συµµετάσχει κατά καιρούς σε πλήθος τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκποµπών κοινωνιολογικού και εγκληµατολογικού περιεχοµένου ως ειδικός επιστήµονας.

 

Από το 2003-2009 εργάστηκε ως στέλεχος πρόληψης του Οργανισµού Κατά Των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου µε την επωνυµία «Πνοή», ενώ, παράλληλα, από το 2004 – 2009 εργάστηκε επαγγελµατικά ως Οικογενειακός Σύµβουλος. Από το Νοέµβριο του 2009 έως σήµερα εργάζεται ως Κοινωνιολόγος, Προϊστάµενος του Τµήµατος Κοινωνικών Υπηρεσιών & Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριµνας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην πόλη της Μυτιλήνης.
 
 Έχει συγγράψει τα βιβλία:
 
I.   Η Ρύπανση του Περιβάλλοντος ως ιστορικό αποτέλεσµα του Ανταγωνισµού (2002), εκδ. Ψύχαλου, Αθήνα.
II. Ναρκωτικά και Ανήλικοι. Χρήση και κατάχρηση ψυχοτρόπων ουσιών από µαθητές Μέσης Εκπαίδευσης. Η περίπτωση της νήσου Λέσβου (2005), Διδακτορική Διατριβή, Πάντειο Πανεπιστήµιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστηµών, Αθήνα.
III. Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης και σύγχρονα προβλήµατα (2006), εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, Αθήνα. 
IV. Ναρκωτικά και Ανήλικοι. Ο ρόλος της Οικογένειας, (2007), εκδ. Γρηγόρη, Αθήνα. 
V. Η χρήση ουσιών στην εφηβεία. Το αθέατο έγκληµα (2008), εκδ. Γρηγόρη, Αθήνα.
VI. Ναρκωτικά. Θεραπεία. Θεραπευτικά Μοντέλα. Θεραπευτικές Κοινότητες (2009),         εκδ. Γρηγόρη, Αθήνα,
καθώς και δεκάδες άρθρα σε επιστηµονικά περιοδικά και συλλογικούς τόµους στην Ελλάδα σχετικά µε τις όψεις του φαινοµένου της χρήσης νοµίµων και παρανόµων ψυχοδραστικών ουσιών από τους ανηλίκους, του κοινωνικού ελέγχου τους και της παρεκκλίνουσας συµπεριφοράς τους γενικότερα.
 
 
 
 
Συνέχεια Περιγραφής...

Διαθεσιμότητα: `Αμεσα διαθέσιμο
Τιμή: 18,00 €
  • ISBN: 978-960-612-277-4
  • Σελίδες: 284
  • Σχήμα: 17*24
  • Εξώφυλλο: μαλακό
  • Ημερομηνία έκδοσης: Φεβρ.2020
Σχετικά βιβλία
Copyright © 2013, Εκδόσεις Γρηγόρη, All rights reserved.